Koeman blijft hoop houden op komst Assaidi of Miyachi

Feyenoord-trainer Ronald Koeman hoopt zijn selectie voor komend seizoen nog steeds te kunnen versterken met Oussama Assaidi of Ryo Miyachi (foto). Laatstgenoemde toert momenteel met Arsenal door Azië en heeft laten weten graag terug te willen naar De Kuip, maar ook met Assaidi is er volgens Koeman 'over en weer contact'.

Koeman blijft hoop houden op komst Assaidi of Miyachi

De coach is duidelijk: 'Ik hoop dat het snel rond komt, Assaidi is een speler die op verschillende posities uit de voeten kan, alleen moet je maar afwachten of het haalbaar is.' Deze week speelt de ploeg geen wedstrijden en zal Koeman zijn selectie hard en gericht laten trainen.

Ondertussen is Elvis Manu bezig aan een sterke voorbereiding bij Feyenoord. De linkerspits, die vorig seizoen op huurbasis speelde bij Excelsior, maakt grote indruk op trainer Ronald Koeman. Overigens is Manu de eerste vier competitieduels van dit seizoen niet inzetbaar, doordat hij zich met een schorsing meldde in De Kuip.

'Elvis viel afgelopen zaterdag in tegen ASWH en na een paar minuten had hij helemaal zelf al drie scoringskansen gecreëerd', vertelt Koeman. 'Hij is een opportunistische speler met snelheid, heeft geen enkele schroom en is daardoor heel gevaarlijk. Manu kan voor ons van waarde gaan zijn. Ik begin er steeds meer van te balen dat hij met een schorsing is teruggekomen en ik vermoed hijzelf ook.'

Sekou CisséDe ontwikkeling van Manu gaat ten koste van Sekou Cissé. De Ivoriaan kreeg te horen dat hij weg mag, maar voor hem heeft zich nog geen club gemeld. Ook Wesley Verhoek wacht een moeilijk seizoen, zeker als Feyenoord erin slaagt Oussama Assaidi of Ryo Miyaichi te contracteren.

Dan heeft Koeman met Jean-Paul Boëtius, Manu, Ruben Schaken, Miyaichi en/of Assaidi, Cissé en Verhoek zes buitenspelers voor twee posities. Koeman: 'Dat is veel, maar we gaan ervan uit dat we Europees voetbal zullen spelen en dus hebben we waarschijnlijk iedereen nodig.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen