Koeman blij voor Pellè: 'Dit is heerlijk voor hem'

Reacties

Southampton-manager Ronald Koeman was na de 1-2 zege op Stoke City erg blij voor Graziano Pellè. Zijn protegé toonde eindelijk weer eens zijn waarde door twee keer te scoren.

Koeman blij voor Pellè: 'Dit is heerlijk voor hem'

Het waren Pellès eerste doelpunten sinds 1 november, toen hij scoorde tegen Bournemouth. Sindsdien werd de Italiaan getroffen door een blessure én een flinke vormcrisis. 'Dit is fantastisch voor Pellè', aldus Koeman over de spits die op zijn voorspraak werd overgenomen van Feyenoord. 'Het moet een heerlijk gevoel voor hem zijn. Voor een spits is het altijd moeilijk als hij lang niet gescoord heeft, maar hij heeft nu weer laten zien een erg goede speler te zijn.'

Zijn doelpunten komen voor Pellè op een erg belangrijk moment, met de oefeninterlands van Italië tegen Spanje en Duitsland (24 en 29 maart) voor de boeg. Door zijn vormdip is Pellès plek in de nationale selectie op de tocht komen te staan, maar met het EK in het vooruitzicht heeft de dertigjarige spits laten zien nog niet versleten te zijn.

'Ik ben vooral erg opgelucht', zei Pellè tegen Sky Sports. 'Ik voel me de afgelopen weken eindelijk weer helemaal fit en nu ik heb gescoord, lijkt het alsof ik weer de oude ben. Een spits leeft toch voor doelpunten. Scoren én winnen, dat is een heerlijk gevoel. Hopelijk gaat het zo verder.' De dertigjarige ex-speler van AZ en Feyenoord heeft in alle competities elf keer gescoord.

Europa League
Door de zege op directe concurrent Stoke heeft Southampton zeer goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. The Saints staan nu zevende en hebben maar drie punten achterstand op de zesde plaats, die recht geeft op deelname aan de Europa League. 'Dat is heel mooi. We willen wel voor die plek gaan', vervolgde Pellè.

Koeman uitte nog zijn verbijstering over de rode kaart die Sadio Mané kreeg na een duel met Erik Pieters. 'Er was niets aan de hand. We gaan in beroep tegen die kaart.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.