Koeman belooft meer en reageert op klaagzang Mourinho

Southampton boog zaterdag tegen het kwakkelende Chelsea een achterstand om in een 3-1 zege. Trainer Ronald Koeman prees na afloop de getoonde veerkracht van zijn équipe op Stamford Bridge.

Nadat Willian The Blues na tien minuten het thuispubliek op een hoopvol spoor had gezet met de openingstreffer, leidde Steven Davis vlak voor rust een nieuwe teleurstelling van de geplaagde Londenaren in. Sadio Mané en Graziano Pellè bezorgden Koeman vervolgens via een puike tweede helft een fraaie driepunter.

'We hebben na de achterstand het geloof gehouden in een goede afloop', glunderde de Nederlandse oefenmeester. 'We hebben ervaring met het wegwerken van een achterstand en met de rust in aantocht, lieten we zien het beste team te zijn.'

Volgens Koeman viel er niks af te dingen op de overwinning van The Saints. 'We hebben de drie punten écht verdiend. In de tweede helft hebben we Chelsea goed onder druk gezet en de bal uitstekend rond laten gaan.'

Chelsea-manager José Mourinho beklaagde zich na afloop over een niet gegeven strafschop. Daar wilde Koeman wel op reageren. 'Als zij een strafschop hadden moeten krijgen, hadden wij er twee moeten hebben. Maar dat is nu eenmaal aan de scheidsrechter.'

Koeman keek door de zege uiterst positief naar de toekomst. 'Als we dit al kunnen op bezoek bij Chelsea. Dan gaan we nog veel meer laten zien.'