Koeman beklaagt zich over pech en wind

Reacties

'De buitenwereld had het steeds over plaatsing voor de Champions League. Dat hebben we zelf niet gedaan', relativeerde Southampton-manager Ronald Koeman de 2-1 nederlaag bij Stoke City.

Koeman beklaagt zich over pech en wind

Door het verlies in het Britannia Stadium heeft Southampton acht verliespunten meer dan nummer vier Manchester City. Kwalificatie voor het miljoenenbal zit er dus definitief niet meer in, maar toen hij na afloop met dat gegeven werd geconfronteerd reageerde Koeman gelaten.

'Het enige waar we het bij Southampton altijd over hebben gehad is goed voetballen en strijden om Europees voetbal. Dat is altijd het belangrijkste geweest', zei hij. Voor deelname aan de Europa League liggen de mannen van Koeman nog steeds op koers, want daar geven de bovenste zes plaatsen recht op. Misschien kwalificeert zelfs de nummer zeven zich voor het toernooi. Dat gebeurt als de winnaar van de FA Cup zich via de competitie voor de Champions League plaatst.

'We hebben veel pech gehad. Bij hun gelijkmaker speelde de wind een grote rol', blikte Koeman terug op het verlies in Stoke-on-Trent. 'Ik vind dat mijn ploeg namelijk goed gespeeld heeft in een altijd lastige wedstrijd. We zijn negentig minuten lang de betere partij geweest. Het is moeilijk te bevatten dat we verloren hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.