Koeman beklaagt zich na verlies over rode kaart Bertrand

Ronald Koeman vond dat Southampton pech had tegen Swansea City (1-0 verlies). Bovendien meende de Nederlandse manager dat Ryan Bertrand geen rood had moeten krijgen.

Southampton stond al op achterstand toen Ryan Bertrand in de 89ste minuut van het veld werd gestuurd voor een tackle met gestrekt been op Modou Barrow. Koeman was het bij Sky Sports niet eens met deze beslissing van scheidsrechter Michael Oliver. 'Ik vond het geen rood, want hij raakte de bal', stelde Koeman.

'Misschien was geel wel op zijn plek geweest, maar zeker geen rood', vervolgde Koeman. 'We zullen deze beslissing dan ook aanvechten.' Om daar nog aan toe te voegen. 'Zelfs met tien spelers kregen we nog goede kansen om een punt te pakken, dat was ook verdiend geweest.'

Pech werd door Koeman aangewezen als oorzaak van de nederlaag. 'We waren ongelukkig, want we deden veel dingen goed. We speelden een goede eerste helft, maar als je niet scoort, dan zie je wat er na rust gebeurt. We hadden minder controle en speelden minder dominant.'

Toch vond hij dat Swansea de overwinning gestolen had. 'Zij kwamen voor een punt en kregen er drie. Dat moeten we accepteren. Swansea maakte een goed doelpunt, maar in mijn ogen heeft het gelukkigste team gewonnen vandaag.'