KNVB-panel neemt 'spookgoal' Kramer onder de loep

Reacties

Feyenoord-spits Michiel Kramer weet vandaag definitief of hij de openingstreffer tegen AZ op zijn naam krijgt. Een apart panel van de KNVB zal de beelden van de goal nader bestuderen.

KNVB-panel neemt 'spookgoal' Kramer onder de loep

Zondagmiddag was er op sociale media al flink wat discussie over de maker van het openingsdoelpunt van Feyenoord in Alkmaar (4-2 nederlaag). AZ-doelman Sergio Rochet pareerde in de twaalfde minuut een schot van Karim El Ahmadi, waarna de bal via AZ-verdediger Ridgeciano Haps, Rochet en mogelijk ook Michiel Kramer alsnog in het doel belandde.

Het was daarbij niet goed te zien wie de bal nu als laatste raakte. Kramer lijkt de bal met de knie van richting te veranderen, maar of de geplaagde aanvaller van Feyenoord daadwerkelijk een aandeel in de treffer had werd zelfs uit de slowmotion-beelden niet helemaal duidelijk. Er zijn ook geluiden dat de bal eerst via Haps en daarna via het rechterbeen van Rochet tegen de touwen vliegt, dus zónder de inbreng van Kramer.

Een woordvoerder van de KNVB gaf maandagochtend aan dat een speciaal team van de bond de beelden van het doelpunt maandag nader gaat bestuderen om tot een eindoordeel te komen. Vorige week kreeg op die manier ook een doelpunt in de Jupiler League een nieuwe eigenaar. Daar werd een treffer van Leon de Kogel (Go Ahead Eagles) tegen Telstar uiteindelijk toegekend aan zijn ploeggenoot Randy Wolters.

De regels schrijven voor dat de scheidsrechter op zijn wedstrijdformulier een bindend oordeel geeft. Ook het oordeel van de betrokken spelers weegt zwaar. Als Kramer claimt de bal geraakt te hebben, lijkt de kans groot dat hij zijn tiende competitiedoelpunt gewoon behoudt. Haps zal immers weinig moeite doen de treffer op te eisen, aangezien het maken van een eigen doelpunt niet bepaald een eervolle vermelding op zijn cv is. Tegen VI laat de verdediger desgevraagd weten dat 'niet hij, maar Kramer de bal het laatst raakte.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.