KNVB zet fout recht: Ogbeche alsnog geschorst

Reacties

De KNVB is de mist in gegaan wat betreft Bartholomew Ogbeche. De voetbalbond lijkt een schorsing van de Nigeriaanse spits van SC Cambuur in eerste instantie te zijn vergeten. De KNVB heeft de fout inmiddels hersteld.

KNVB zet fout recht: Ogbeche alsnog geschorst

Ogbeche kreeg afgelopen zondag in het uitduel met FC Utrecht (1-3 winst voor de Friezen) zijn vijfde gele kaart. Eerder werd hij ook al op de bon geslingerd tegen Vitesse, SC Heerenveen, Feyenoord en Ajax. Dat zou betekenen dat hij voor aankomend weekend (Cambuur speelt zaterdag thuis tegen AZ) geschorst zou zijn.

In de lijst met geschorste spelers die de KNVB na ieder speelweekend naar buiten brengt, ontbrak de naam van de aanvaller maandag echter. Ter vergelijking: Joey van den Berg kreeg namens Heerenveen bij Ajax ook zijn vijfde gele kaart en wordt op die lijst wél genoemd als zijnde geschorst. Ook kreeg Cambuur zelf geen bericht over de schorsing van Ogbeche, zo meldt het Friesche Dagblad.

'Ik vrees echter dat we alsnog niet onder een schorsing uitkomen', liet algemeen directeur Gerald van den Belt in de krant echter al weten. 'We zullen er dan ook zelf naar gaan vragen bij de KNVB, want ik wil geen risico nemen.' Dinsdag liet de KNVB via de officiële kanalen inderdaad weten dat Ogbeche de wedstrijd tegen AZ alsnog moet missen omdat hij geschorst is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.