KNVB wilde al veel eerder van Hiddink af

Reacties

De KNVB heeft al in oktober 2014 geprobeerd Guus Hiddink te vervangen als bondscoach. Dat bevestigen diverse bronnen tegenover Voetbal International.

KNVB wilde al veel eerder van Hiddink af

Direct na de 2-0 nederlaag op IJsland heeft algemeen directeur Bert van Oostveen de suggestie gedaan om Danny Blind per direct door te schuiven als eindverantwoordelijke man voor Oranje. Hiddink zou dan in een 'rol op afstand' werkzaam kunnen blijven.

Stilaan wordt steeds meer duidelijk over de werkelijke toedracht van Hiddinks vertrek in juni 2015. Destijds bleek uit een reconstructie in VI al, dat de voormalige bondscoach niet 'in goed overleg' vertrok, maar op straat was gezet. De formele bevestiging van dat gegeven kwam afgelopen zondag, toen Hiddink bij FOX Sports opnieuw onomwonden toegaf dat hij is ontslagen door de KNVB.

Het onderhoud tussen de bond en Hiddink vond plaats op het vliegveld van Nice, waar Van Oostveen zich samen met teammanager Hans Jorritsma meldde. Vooral de aanwezigheid van laatstgenoemde was een grote verrassing voor Hiddink, omdat hij Jorritsma tot zijn persoonlijke vrienden rekende.

Voor de raad van commissarissen van de KNVB was het ontslag van Hiddink en de keuze voor de eveneens falende bondscoach Danny Blind geen reden om Van Oostveen verantwoordelijk te stellen. De directeur mag tot 2019 aanblijven. Van Oostveen was net als zijn voorganger Henk Kesler altijd fel gekant tegen de benoeming van een technisch directeur, maar moet zo’n functionaris straks toch naast zich dulden. Op aandrang van de clubs en andere belangenorganisaties wordt de directie van de KNVB versterkt met een man uit de voetbalwereld.

Juist op technisch gebied had Hiddink zijn kennis en contacten graag gebruikt om richting te geven aan het Nederlandse voetbal. Zijn ideeën daarover komen grotendeels terug in de uitgangspunten die technisch manager Jelle Goes nu hanteert bij de totstandkoming van een nieuw Masterplan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.