KNVB wil niet opboksen tegen Turkije voor het EK 2020

De KNVB speelt met de gedachte zich kandidaat te stellen voor een Europees Kampioenschap. De voetbalbond denkt hierbij vooral aan het EK 2024. Nederland kan zich ook kandidaat stellen voor Euro 2020, maar zal dit niet doen omdat Turkije bij voorbaat de grootste kanshebber voor dit toernooi lijkt.

KNVB wil niet opboksen tegen Turkije voor het EK 2020

'Ons kandidaat stellen voor het EK 2020 heeft geen enkele zin', zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. 'We zijn kansloos ten opzichte van Zuid-Europese landen als Turkije. Het toernooi staat dus ook niet op de directieagenda. De KNVB bespreekt wel of we eventueel grote evenementen kunnen organiseren, maar een EK zal pas voor het toernooi van 2024 een serieuze optie zijn.'

Europese landen kunnen zich tot en met 15 mei kandidaat stellen voor het EK 2020. Turkije heeft dit alvast gedaan. Het land liep de organisatie voor het EK 2016 op één stem mis ten gunste van Frankrijk. De Turken willen het echter opnieuw proberen en lieten bij monde van premier Recep Tayyip Erdogan weten er alles aan te doen om het EK dit keer wel binnen te slepen. (Thijs van Veghel)

Bekijk hier al onze video's