KNVB wil duidelijkheid over rel rond Belchinees Almere

De KNVB is verbaasd over het uitblijven van een telefoontje uit Almere. Daar escaleerde vrijdag de situatie langs de lijnen doordat een deel van het publiek dacht dat de wedstrijd gefikst was.

KNVB wil duidelijkheid over rel rond Belchinees Almere

Rond de wedstrijd Almere City - FC Oss (2-3) moesten de veiligheidsmensen ingrijpen nadat het publiek zich keerde tegen een aanwezige belchinees die non-stop in twee telefoons tegelijk zat te praten. De man bleek geen Nederlands te spreken, maar na het opnemen van zijn antecedenten moest hij toch het stadion verlaten. Voor het publiek was het in ieder geval duidelijk.

Drie rode kaarten, een serie foute buitenspelsignalen en een Chinees met twee telefoons op de tribune. Aanvankelijk was er nog hilariteit en zamelden de fans telefoons in voor de man. Maar de situatie escaleerde al snel nadat er in het veld drie rode kaarten voor de thuisclub vielen.

Nadat de grensrechter ook nog eens een aantal keren onterecht voor buitenspel vlagde sloeg de vlam in de pan en keerden de fans zich tegen de belchinees die voortdurend bleef bellen in twee telefoons tegelijk. Uiteindelijk moest de man onder bescherming van stewards het stadion verlaten. (Iwan van Duren) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's