KNVB voldoet aan wens Blind: Jorritsma langer bij Oranje

Reacties

Teammanager Hans Jorritsma (67) maakt de WK-kwalificatiecampagne met het Nederlands elftal af en treedt op 1 december 2017 uit zijn functie. Dat is de uitkomst van besprekingen tussen de KNVB en Jorritsma. Tot die tijd zal hij zijn beoogde - nog onbekende - opvolger inwerken.

KNVB voldoet aan wens Blind: Jorritsma langer bij Oranje

De spelersraad (bestaande uit Wesley Sneijder, Daley Blind, Kevin Strootman, Georginio Wijnaldum, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar) benadrukte tijdens een onderhoud met technisch directeur Hans van Breukelen opnieuw de wens Jorritsma tot en met 2018 binnenboord te houden. Eerder had de gehele selectie daartoe, op initiatief van de technische staf, al een brief ondertekend.

Volgens het oorspronkelijke plan van de KNVB had Jorritsma deze zomer namelijk al plaats moeten maken. Omdat de voetbalbond niet tijdig een vervanger vond, werd zijn contract verlengd tot 1 januari 2017. Naast de spelers maakte ook bondscoach Danny Blind meerdere malen duidelijk de komende WK-cyclus met Jorritsma te willen afmaken en die wens komt nu in vervulling.

'Ik ben blij dat we er zijn uitgekomen', zegt interim-directeur betaald voetbal Jean-Paul Decossaux in een statement van de Nederlandse voetbalbond. 'Dit bevordert de rust rondom het team. En die rust is noodzakelijk. Spelers en technische staf moeten volgende week hun vizier volledig kunnen richten op de kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.