KNVB strikt droomkandidaat Langeler voor Jong Oranje

Reacties

Art Langeler wordt definitief de bondscoach van Jong Oranje. De 46-jarige oefenmeester gaat vanaf 1 juli aan de slag en tekent een contract tot en met het EK van 2019. Eerder maakte hij bekend zijn aflopende contract als hoofd opleidingen van PSV niet te verlengen.

KNVB strikt droomkandidaat Langeler voor Jong Oranje

Langeler was tussen september en november van vorig jaar al interim-bondscoach van Jong Oranje, nadat Fred Grim de nieuwe assistent werd van bondscoach Danny Blind. Hij zat drie duels op de bank: tegen de beloften van Turkije (0-0), Cyprus (1-4 zege) en Portugal (1-1). Dat was niet genoeg om de play-offs voor een ticket voor het EK van dit jaar in Tsjechië te halen.

'Trainer van Jong Oranje is een mooie, uitdagende baan', zegt Langeler op de site van de KNVB. 'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt weer op het veld te willen staan. Nederland beschikt traditiegetrouw over een enorm potentieel aan talent. Hen helpen aan internationale ervaring en de weg naar een succesvolle carrière geeft mij veel energie. Uiteraard staat presteren met Jong Oranje voorop. Plaatsing voor het EK in Italië is het absolute hoofddoel.'

Langeler werd door de KNVB gezien als droomkandidaat voor het bondscoachschap bij Jong Oranje. Hij leek na zijn aangekondigde vertrek bij PSV te zinspelen op een baan als clubtrainer. Langeler was tussen 2010 en 2013 hoofdcoach van PEC Zwolle. Nu krijgt de voetbalbond zijn zin.

Technisch manager Jelle Goes laat weten verheugd te zijn met Langeler als bondscoach van Jong Oranje: 'Art was voor ons kandidaat nummer één. Hij is in de functie van assistent bij Onder-20 en vorig jaar tijdelijk als trainer bij Jong Oranje al jaren verbonden aan de KNVB en heeft dezelfde visie op de ontwikkeling van talent. Bovendien kent Art door zijn werkzaamheden bij PSV het jeugdvoetbal in Nederland door en door en weet hij precies wat nodig is om met hen te presteren. We hebben er alle vertrouwen in dat Art de juiste man is om deze generatie voetballers een team te smeden dat in staat is zich te kwalificeren voor het EK in Italië.'

Jong Oranje is voor de kwalificatie voor het EK 2019 gekoppeld aan Engeland, Schotland, Oekraïne, Letland en Andorra in Groep 4. De kwalificatiecampagne begint in maart. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi dat wordt gehouden in Italië en San Marino. De vier beste nummers twee strijden in de play-offs om de laatste twee tickets.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.