KNVB straft FC Twente met drie punten in mindering

Reacties

De KNVB heeft FC Twente drie punten in mindering gebracht. Dat heeft de licentiecommissie maandagavond bevestigd aan de Tukkers. Dit is gebeurd naar aanleiding van het intrekken van de jaarrekening.

KNVB straft FC Twente met drie punten in mindering

Interim-directeur Onno Jacobs rekende al een beetje op de puntenstraf, geeft hij toe op de clubsite van FC Twente. 'Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren. Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk. Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt.'

'We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren', vervolgde Jacobs. Het beoogde crediteurenakkoord laat op zich wachten omdat de onderhandelingen met de oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan en Hein Trebbe erg moeizaam verlopen. Zij hebben samen meer dan twaalf miljoen euro privégeld in de club zitten en moeten een behoorlijk deel van die vorderingen kwijtschelden.

De KNVB laat in een reactie weten dat dit de laatste sanctie is voor FC Twente. Als de club het op financieel vlak wederom verbruit, wordt de proflicentie ingetrokken en mag Twente volgend seizoen geen betaald voetbal meer spelen. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB liet onlangs al weten uit te gaan van dat laatste scenario.

Door de puntenstraf zakt Twente van de tiende naar de dertiende plaats in de Eredivisie. De club uit Enschede heeft na aftrek van drie punten nog 35 punten over na 29 wedstrijden. Vorig seizoen kreeg Twente ook al twee keer een puntenstraf van drie punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.