KNVB seponeert rood van RKC'er Ricky ten Voorde

De rode kaart die scheidsrechter Jochem Kamphuis dinsdag in de tumultueuze bekerwedstrijd RKC Waalwijk-Go Ahead Eagles (3-2) trok voor RKC'er Ricky ten Voorde is door de KNVB geseponeerd. Marnix Kolder van Go Ahead Eagles, die ook werd weggestuurd, krijgt wel een strafvoorstel van de aanklager.

KNVB seponeert rood van RKC'er Ricky ten Voorde

Kamphuis zond in de 54ste minuut allereerst, bij een 2-0 tussenstand voor Go Ahead Eagles, Kolder naar de kleedkamer. De spits, die voor de Deventerse productie had gezorgd, hield overduidelijk in en speelde de bal toen hij in duel ging met Sander Duits. De RKC-middenvelder ging met veel theater naar de grond.

Negen minuten later moest ook Ten Voorde het veld verlaten. De aanvaller was te laat met een sliding op Jarchinio Antonia. De Eagles-speler ging eveneens met veel gevoel voor drama naar de grond en wederom besloot Kamphuis tot de zwaarste sanctie. Vanwege een gebrek aan bewijs heeft de KNVB echter de rode kaart geseponeerd.

Na het duel liet Eredivisie Live de beelden zien aan Kamphuis en deze meende dat hij twee keer een juiste beslissing had genomen. Go Ahead Eagles-coach Joop Gall hoorde het aan en vertrok vervolgens woedend uit het stadion van RKC Waalwijk. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's