KNVB schuift discussie over WK 2018 voor zich uit

Reacties

In het kader van de nationale rouw kondigde de KNVB verschillende maatregelen aan. De voetbalbond wil echter nog niet openlijk discussiëren over het WK van 2018 in Rusland.

KNVB schuift discussie over WK 2018 voor zich uit

'Via verschillende wegen krijgt de KNVB vragen over (de deelname aan) het WK 2018 in Rusland', valt er te lezen op de website van de voetbalbond.

'De bond is zich er van bewust dat een toekomstig WK in Rusland veel emotie oproept bij alle voetballiefhebbers en nabestaanden in Nederland.'

'Stilstaan bij dit immense verlies staat nu voorop', geeft de voetbalbond aan waar haar prioriteiten momenteel liggen. 'De KNVB vindt het dan ook meer gepast om de discussie over een toekomstig WK in Rusland op een later moment te voeren, zodra het onderzoek naar de ramp is afgerond.'

John van't Schip pleitte op Twitter al eerder voor een boycot van het wereldkampioenschap in Rusland. Niet alleen de gebeurtenissen rondom de vliegramp en de eventuele betrokkenheid van de Russen, maar ook het lopende onderzoek naar mogelijke omkoping rond de toewijzing aan Rusland, zorgen voor commotie en een zweem van negativiteit rond het WK van 2018.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.