'KNVB schuift Blind naar voren als toekomstig bondscoach'

Reacties

De KNVB heeft de bondscoach die het Nederlands elftal naar het WK van 2018 in Rusland moet gaan leiden al in huis. Het is namelijk de bedoeling dat Danny Blind na het EK van 2016 het bondscoachschap overneemt.

'KNVB schuift Blind naar voren als toekomstig bondscoach'

Blind, die op dit moment tot de technische staf van bondscoach Louis van Gaal behoort, gaat volgens De Telegraaf zijn contract met vier jaar verlengen. Twee van die jaren zal hij functioneren als assistent van de beoogde nieuwe bondscoach Guus Hiddink, waarna hij na het EK van 2016 in Frankrijk op eigen benen komt te staan.

Dat betekent niet direct het afscheid van Hiddink bij de KNVB, want het is de bedoeling dat de Achterhoeker in een andere technische functie aan de bond verbonden blijft. De KNVB hoopt die plannen met Hiddink en Blind binnen een maand bekend te kunnen maken.

De KNVB ziet in Blind de ideale opvolger van Hiddink, wiens aanstelling nog officieel gemaakt moet worden, omdat hij zich volgens bondsdirecteur Bert van Oostveen zeer goed ontwikkelt aan de zijde van Van Gaal. De 52-jarige Zeeuw, die 42 interlands speelde, was eerder actief voor Ajax (assistent en hoofdtrainer) en Sparta Rotterdam (technisch directeur).

Reactie KNVB
De KNVB wilde de aanstelling van Blind niet bevestigen. 'Pas als wij onze hele staf rond hebben, treden wij over dit soort beslissingen naar buiten. Dat is nu nog niet het geval', aldus Van Oostveen tegenover Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.