KNVB schorst Van den Brom voor 'schijterd'

Reacties

John van den Brom moet de eerstvolgende competitiewedstrijd van AZ na de interlandperiode tegen Roda JC Kerkrade vanaf de tribune meemaken. De trainer van de Alkmaarders is voor één duel geschorst, omdat hij scheidsrechter Pol van Boekel zondag een schijterd noemde.

KNVB schorst Van den Brom voor 'schijterd'

Van den Brom werd in de tweede helft van het thuisduel met Ajax (2-2) daarom ook al naar de tribune verwezen door Van Boekel. Achteraf onthulde de vijftigjarige coach wat daarvan de reden was. 'Ik zei dat hij een schijterd was. Ik vond dat Joël Veltman een overtreding maakte op Dabney dos Santos, terwijl hij doorkon. Dat was een gele kaart, en hij had er al een... Maar dat moet ik niet doen. Stom van mij.'

Van den Brom stak de hand al in eigen boezem door aan te kondigen dat hij zou meedelen in de boetepot van AZ en heeft zich ook geschikt in de eis van de aanklager betaald voetbal. Die legde hem ten laste hij dat hij zich schuldig heeft gemaakt 'aan het meermalen in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter en/of het gebruiken van beledigende taal tegen de scheidsrechter', aldus een verklaring op de KNVB-website.

Door de interlandperiode heeft Van den Brom wel alle tijd de spelers die achterblijven in Alkmaar voor te bereiden op het uitduel met Roda JC van zondag 20 november, dat hij zelf dus moet missen. Komende zaterdag heeft AZ een oefenduel gearrangeerd met Besiktas, de nummer twee van Turkije. Het vriendschappelijke duel begint om 14.00 uur 's middags in de Vodafone Arena, de thuishaven van de Turks kampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.