KNVB scherpt regels voor beloftenteams in JL aan

Reacties

Jong Ajax en Jong PSV worden komend seizoen verder beperkt in het opstellen van spelers uit het eerste elftal. De KNVB komt daarmee tegemoet aan kritiek van andere clubs uit de Jupiler League.

KNVB scherpt regels voor beloftenteams in JL aan

De wisselende samenstellingen waarin beloftenteams, waaronder tot en met vorig seizoen ook Jong FC Twente, aantraden in de Jupiler League was al enige tijd een doorn in het oog van tegenstanders. Die vonden dat er sprake was van competitievervalsing.

De KNVB heeft de regels nu licht aangepast, blijkt uit een uitleg op de website van de voetbalbond. 'Er kunnen onder meer maximaal twee spelers van het eerste elftal tegelijkertijd deelnemen in een wedstrijd van de beloften. Verder mogen spelers ouder dan 23 jaar die óf tien keer in de basisopstelling van het eerste elftal hebben gestaan óf tien keer 45 minuten daarin hebben meegespeeld, niet meer uitkomen in het beloftenteam.'

Voorheen was het maximaal aantal wedstrijden in het eerste elftal bepaald op vijftien. Daarnaast waren er geen restricties wat betreft het aantal selectiespelers dat werd opgesteld. 'De KNVB gelooft dat deze wijzigingen ten goede komen aan het prestatieve karakter van de competitie en de individuele talentontwikkeling', luidt de verklaring van de KNVB.

Competitievervalsing
Eerder deze week hekelde Marco Boogers in Voetbal International nog de deelname van beloftenteams aan de Jupiler League. 'Iedereen, maar dan ook echt iedereen, weet dat het meespelen van beloftenteams in de Jupiler League competitievervalsing is', aldus de directeur van FC Dordrecht.

'En dan heeft de KNVB eindelijk regels bedacht over het meespelen van voetballers uit het eerste met de beloften', vervolgde Boogers. 'Geven ze Joël Veltman, Kolbeinn Sigthórsson en Jorrit Hendrix die al vijftien wedstrijden in het eerste team hebben meegedaan ineens dispensatie. Tuurlijk joh, stel er nog negen op met dispensatie. En maar volhouden dat het geen competitievervalsing is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.