KNVB schaft verlenging af bij duel om Johan Cruijff Schaal

Reacties

De strijd om de Johan Cruijff Schaal zal voortaan geen verlenging meer kennen. De KNVB heeft zojuist bekend gemaakt dat bij de jaarlijkse seizoenouverture voortaan meteen penalty's worden genomen als de stand na negentig minuten nog gelijk is.

KNVB schaft verlenging af bij duel om Johan Cruijff Schaal

In de persverklaring stelt de voetbalbond daarmee de fysieke belasting aan het begin van het seizoen te willen beperken voor de spelers. 'Dat kan gunstig zijn voor hun prestaties in de aankomende nationale en internationale competities. Veel andere Europese voetbalbonden doen dit ook bij de Super Cup-wedstrijd in hun land', aldus de KNVB. Ook het Technisch Platform reageerde positief op deze regelwijziging.

Dus bestaat er zondag tijdens het duel tussen PEC Zwolle en Ajax een kans op een primeur, aangezien het in de strijd om de Super Cup in de vaderlandse historie nog nooit op penalty's aankwam.  In de voorgaande edities was er bovendien alleen in 1995 (Ajax-Feyenoord, 2-1) en vorig jaar (Ajax-AZ, 3-2) een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.