KNVB reageert afkeurend op plannen winter-WK

Reacties

De KNVB blijft uiterst negatief over de plannen van de FIFA om het WK van 2022 in november en december te houden. De bond herhaalt zijn standpunt dat de toewijzing van het toernooi aan Qatar heroverwogen moet worden.

KNVB reageert afkeurend op plannen winter-WK

'Het bid van Qatar zoals ingebracht had betrekking op een WK in de zomer. In principiële zin is de KNVB dan ook van mening dat bij een dergelijke wijziging in de opzet, de gehele toewijzing van het land heroverwogen moet worden', laat de KNVB weten. De bond reageert daarmee op het advies dat een werkgroep van de wereldvoetbalbond FIFA vandaag uitbracht. De werkgroep vindt dat het WK in Qatar in november en december moet worden afgewerkt. Hierover beslist de FIFA in maart.

'De KNVB gaat nu gezamenlijk met ECV en CED onderzoeken welke gevolgen het advies van de werkgroep van FIFA heeft voor de Nederlandse competities en met de UEFA over de consequenties voor de Europese competities in de seizoenen rondom het WK 2022', vervolgt het statement van de bond. 'De KNVB wacht de definitieve besluitvorming van de FIFA af.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.