KNVB prikt datum voor vijf verboden Eredivisie-duels

Reacties

Vijf Eredivisie-duels kunnen dit weekend niet gespeeld worden vanwege de politiestakingen. De KNVB heeft bekendgemaakt dat deze midweeks ingehaald worden.

KNVB prikt datum voor vijf verboden Eredivisie-duels

De voetbalbond laat in een statement weten te balen van de ontwikkelingen. 'De KNVB had voor de stadionbezoekers, clubs en alle anderen die uitkeken naar de start van het nieuwe voetbalseizoen liever gezien dat de wedstrijden gewoon aankomend weekeinde door konden gaan. De nieuwe data zijn echter het best mogelijke alternatief', zo klinkt de boodschap vanuit Zeist.

'De KNVB bedankt alle burgemeesters en clubs voor hun oplossingsgerichte houding en heeft er waardering voor dat de wedstrijden in Kerkrade, Alkmaar en Tilburg ondanks de politieacties doorgaan', zo luidt het vervolg van het statement. 'Tegelijkertijd respecteert de KNVB het besluit van de overige gemeenten en hoopt dat de supporters dat gegeven de omstandigheden ook doen.'

Het verplaatsen van de duels heeft ook invloed op de scheidsrechtersaanstellingen. Richard Liesveld fluit ADO Den Haag - PSV en Edwin van de Graaf leidt SC Heerenveen - De Graafschap. De arbitrage van de overige drie midweekse wedstrijden is in handen van Ed Janssen (FC Groningen-FC Twente), Dennis Higler (PEC Zwolle - SC Cambuur) en Jeroen Manschot (NEC - Excelsior).

De volledige eerste speelronde:

Zaterdag 8 augustus
19.45 uur: Roda JC – Heracles Almelo
20.45 uur: Feyenoord – FC Utrecht

Zondag 9 augustus
12.30 uur: AZ – Ajax
16.45 uur: Willem II – Vitesse

Dinsdag 11 augustus
18.30 uur: ADO Den Haag – PSV
20.45 uur: sc Heerenveen – De Graafschap

Woensdag 12 augustus
18.30 uur:  FC Groningen – FC Twente
19.45 uur:  PEC Zwolle – SC Cambuur
20.45 uur: NEC – Excelsior

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.