KNVB presenteert nieuw uitshirt Nederlands elftal

Reacties

De KNVB en kledingsponsor Nike hebben donderdagochtend het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal gepresenteerd. Op 31 maart zullen de spelers van Oranje het wit-oranje tricot in het vriendschappelijke duel met Europees kampioen Spanje voor het eerst dragen.

KNVB presenteert nieuw uitshirt Nederlands elftal

Het volledige blauwe uittenue met oranje accenten is vervangen door een wit-oranje versie. De Oranje-internationals zullen voortaan in een wit uitshirt en witte kousen gecombineerd met oranje broek acte de présence geven. Op de borst prijkt een oranje leeuw. Ook in 2013 werkte Oranje de uitduels af in een  wit-oranje tricot.

'Het is een mooi en klassiek tenue, dat met de nostalgische leeuw op de borst herinnert aan het uitshirt van Oranje in 1974', zo duidt bondscoach Guus Hiddink het nieuwe shirt. 'Uitkomen voor het Nederlands elftal is een eer en met deze nieuwe tenues zullen de spelers met nog meer trots Nederland op het veld vertegenwoordigen.'

Oranje-international Gregory van der Wiel poseert met het nieuwe shirt. 'Dit is een heel mooi tenue, fris maar klassiek, en het symboliseert de Nederlandse kracht. Als ik het aantrek voel ik me geïnspireerd om goed te spelen voor mijn land, het team en de fans', aldus de rechtsback van PSG.

Volgens Nike combineert het nieuwe uittenue de nationale kleuren oranje en wit met een uniek grafisch ontwerp dat staat voor snelheid en een aanvallende manier van spelen. (Foto: KNVB.nl)

Geef hieronder jouw mening. Wat vind jij van het nieuwe uitshirt van Oranje?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.