KNVB overweegt aanpassing reglement licentiesysteem

Reacties

De KNVB overweegt het reglement rondom het huidige licentiesysteem aan te passen. Een 'truc', zoals FC Twente die uithaalde bij de komst van Hakim Ziyech, zou daardoor in de toekomst onmogelijk kunnen worden.

KNVB overweegt aanpassing reglement licentiesysteem

FC Twente troefde medio augustus Feyenoord af in de strijd om de spelverdeler van SC Heerenveen. De wijze waarop wekte verbazing bij de Rotterdammers. Omdat de Tukkers door de KNVB zijn ingedeeld in Categorie 1 hebben zij voor grote uitgaven toestemming van de bond nodig.

FC Twente vroeg die echter niet en besloot simpelweg de boete te betalen die de KNVB heeft vastgesteld voor een dergelijke overtreding. Deze bedraagt 45 duizend euro, een schijntje vergeleken met de transfersom voor Ziyech van 3,5 miljoen euro. Wat Twente uiteindelijk met de verkoop van de middenvelder zou kunnen opstrijken staat ook niet in verhouding tot de boete.

De KNVB werkt aan vernieuwing van het licentiesysteem en gaat daarbij bekijken of de regels op dit specifieke gebied moeten worden aangescherpt. Ziyech (21) speelde tot nu toe tien duels voor FC Twente, waarin hij drie keer tot scoren kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.