KNVB overlegt met clubs over nieuwe beloftencompetitie

Reacties

Hoewel bijna alle clubs voor de nieuwe competitieopzet zijn, is er een tweedeling ontstaan onder de profclubs. Zo wil onder andere Feyenoord de beloftencompetitie het liefst houden zoals die nu is. De KNVB komt deels aan die wens tegemoet.

KNVB overlegt met clubs over nieuwe beloftencompetitie

Achilles’29, Almere City FC, AZ, Brabant United, De Graafschap, FC Groningen, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse en FC Volendam verlaten al vanaf volgend seizoen de huidige beloftencompetitie, om in een kwalificatiepoule uit te maken op welk niveau het team in seizoen 2016/17 instroomt in de nieuwe voetbalpiramide. Voor de overgebleven clubs komt er nu een alternatief.

Aan de aparte afdeling nemen nu 22 teams deel, waarvan er dus twaalf overblijven. De KNVB gaat in overleg met die clubs – en eventuele nieuwe deelnemers - een nieuwe competitie opzetten. Deze zou op maandagavond afgewerkt moeten worden, zoals ook nu het geval is. Maar aan de huidige opzet moet wel worden gesleuteld om het niveau omhoog te krikken en de wedstrijden aantrekkelijker te maken, liet technisch directeur Martin van Geel namens Feyenoord bij de NOS doorschemeren.

Deze nieuwe competitie moet vanaf het seizoen 2015/2016 al van start gaan, dus de KNVB gaat op korte termijn met de clubs in conclaaf.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.