KNVB onderzoekt veiligheid van staande toeschouwers

Reacties

De KNVB doet momenteel samen met een extern bureau onderzoek naar de veiligheid van de bezoekers in de Nederlandse stadions. Aanleiding is de tendens dat steeds meer toeschouwers gaan staan op zittribunes en de gangpaden eromheen.

KNVB onderzoekt veiligheid van staande toeschouwers

De voetbalbond laat woensdagochtend weten dat het onderzoek is bedoeld om de bestaande zittribunes opnieuw in te richten en dat de fysieke inrichting van de huidige staantribunes onder de loep wordt genomen. 'Het verbeteren van de veiligheid voor toeschouwers staat hierbij voorop, niet de uitbreiding of beperking van staantribunes', stelt de KNVB.

Op dezelfde ochtend publiceert het Algemeen Dagblad een grote enquête over de interesse voor staantribunes in de Eredivisie. Die blijkt massaal aanwezig bij alle achttien clubs, vooral om een jonger publiek aan te boren en meer sfeer te creëren. De clubs hebben nog wel vraagtekens bij de veiligheid en de bouwconstructie van de stadions, die voor een staantribune grondig zou moeten worden gewijzigd.

Ook de KNVB benadrukt dat de zo gewenste herinvoering van staantribunes in de Eredivisie extra veiligheidsmaatregelen vraagt. 'Vandaar dat een club die van een gedeelte van het stadion een staantribune wilt maken, moet voldoen aan een plan van aanpak', aldus de KNVB, die de regelgeving van staantribunes niet aanpast zolang het onderzoek nog loopt. Overigens staat de UEFA geen staanplaatsen toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.