KNVB onderzoekt beelden veldbestorming De Graafschap

De KNVB heeft de aanklager betaald voetbal opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de supporters van De Graafschap die na het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles het veld bestormden. Daarbij werden spelers van Go Ahead belaagd.

KNVB onderzoekt beelden veldbestorming De Graafschap

Na het laatste fluitsignaal van het duel met De Graafschap wilden de spelers van Go Ahead de promotie naar de Eredivisie vieren op het veld van De Vijverberg. Daar kwam weinig van terecht doordat enkele fans van De Graafschap het veld betraden en zich daar misdroegen.

De aanklager betaald voetbal gaat nu bekijken of de beelden van deze veldbestorming aanleiding geven voor vervolgacties.

'Hier ligt natuurlijk een geschiedenis aan ten grondslag, gezien wat er is gebeurd in Deventer', reageert Sjoerd Weikamp, lid van de raad van commissarissen van De Graafschap op de website van zijn club. 'Maar dat mag absoluut geen vrijbrief zijn om je zo te misdragen. Zoiets zie je in de stad na een stapavond, maar niet bij ons in het stadion. Het is voor het eerst dat het op het veld zo is geëscaleerd en wat mij betreft ook voor het laatst. De mensen die dit hebben veroorzaakt zullen aangepakt worden.'

Bekijk hier al onze video's