KNVB neemt de tijd voor opvolging Langeler

Reacties

Art Langeler neemt deze week in principe afscheid als hoofdtrainer van Jong Oranje. De KNVB heeft geen haast met het vinden van een opvolger voor de 46-jarige coach, die ook hoofd opleiding van PSV is.

KNVB neemt de tijd voor opvolging Langeler

Langeler nam eerder dit jaar de taken over van Fred Grim, die op zijn beurt assistent werd bij bondscoach Danny Blind. De voormalig coach van PEC Zwolle liet bij diens aanstelling al weten enkel voor het kalenderjaar 2016 de taken op zich te zullen nemen. De voetbalbond gaat in januari met Langeler om de tafel zitten, maar de kans dat het over Jong Oranje gaat is vrij klein.

De voetbalbond moet dus op zoek naar een nieuwe bondscoach. Een strakke deadline is er niet. 'Vanaf januari gaan we werken met de nieuwe selectie. Dat is de lichting 1996 en jonger. Het streven is om voor de eerste kwalificatiewedstrijden een nieuwe trainer aan te stellen', laat een woordvoerder van de KNVB weten aan Voetbal International. 'Het liefst zo snel mogelijk.'

De volgende EK-kwalificatie start pas in september 2017. De bond heeft dus nog wel even de tijd. Er is de KNVB veel aan gelegen een trainer aan te stellen die niet halverwege opstapt, zoals recent Albert Stuivenberg én Grim deden. Dinsdagavond oefent Jong Oranje op De Vijverberg tegen Jong Portugal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.