KNVB legt lat voor Hiddink lager

Reacties

De KNVB heeft de doelstelling dat het Nederlands elftal de halve finale van een WK of EK moet bereiken geschrapt. Dat blijkt uit het nieuwe beleidsplan Voetbal om van te houden 2014-2018 dat maandag wordt behandeld tijdens de algemene vergadering betaald voetbal.

KNVB legt lat voor Hiddink lager

De nieuwe bondscoach Guus Hiddink moet zich met het Nederlands elftal kwalificeren voor het EK en structureel tot de topacht van de wereld behoren. Dat is minder ambitieus dan in het beleidsplan Samen Scoren 2009-2014. Louis van Gaal en Bert van Marwijk kregen als opdracht mee om de laatste vier van een eindtoernooi te halen.

Ook ten aanzien van het clubvoetbal (aansluiting met de topcompetities en structureel in de topacht van Europa), Jong Oranje (halve finale EK en kwalificatie voor Olympische Spelen) en vrouwenvoetbal (EK winnen) legt de voetbalbond in het nieuwe plan de lat lager:

Nationale teams van de KNVB behoren tot de top van de wereld

We zijn structureel met alle selecties aanwezig op EK's, met de ambitie voor kwalificatie voor WK's, Olympische en Paralympische Spelen

Het Nederlands elftal is aanwezig op EK's en WK's en behoort structureel tot de topacht van de wereld

Het Nederlands vrouwenelftal behoort tot de topacht van Europa, met structurele aanwezigheid op Europese Kampioenschappen

De KNVB ondersteunt bvo's in de ambitie Nederland in het clubvoetbal tot de topacht-landen van Europa te laten behoren

Uit een beoordeling van het aflopende beleidsplan blijkt dat de in 2009 gestelde doelen voor een groot deel niet zijn gehaald. Vooral het Nederlandse clubvoetbal is afgehaakt.

Lees alles van Knipping & Van Duren: probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.