KNVB legt Fortuna Sittard puntenstraf op

Reacties

De beroepscommissie licentiezaken heeft Fortuna Sittard bestraft met een publieke waarschuwing en drie punten aftrek. De KNVB laat in een persbericht weten dat de beroepscommissie heeft geoordeeld dat de Limburgers niet hebben voldaan aan twee financiële normstellingen.

KNVB legt Fortuna Sittard puntenstraf op

Fortuna Sittard is ingedeeld in categorie I en heeft daarom een plan van aanpak ingediend bij de KNVB om uit de financiële problemen te komen. Dit plan is in mei 2016 goedgekeurd door de licentiecommissie, maar Fortuna is er niet in geslaagd aan twee van de normstellingen te voldoen. Om die reden krijgt de club nu een publieke waarschuwing en een puntenstraf.

Op de clubsite laat Fortuna weten 'hevig teleurgesteld' te zijn in de beslissing van de KNVB. Volgens de club heeft de bond de straf opgelegd omdat op 15 juni, een meetpunt in het plan van aanpak, niet aangetoond kon worden dat er 360.000 euro op de rekening stond. Een paar weken later stond dat geld van de nieuwe eigenaar Isitan Gün er wel op volgens Fortuna, maar de beroepscommissie besloot vast te houden aan de datum 15 juni. Het niet tijdig realiseren van die extra liquiditeit is de eerste overtreding, de tweede is het indienen van een niet juist vervolg op het plan van aanpak.

De licentiecommissie wilde Fortuna aanvankelijk een sanctie opleggen voor het niet voldoen aan drie financiële normstellingen, hetgeen zou neerkomen op een waarschuwing en twee keer drie punten in mindering. Maar de beroepscommissie besloot het bij één keer drie punten in mindering te houden. 'In een eerder stadium oordeelde de licentiecommissie dat een extra drie punten moesten worden afgetrokken, omdat Fortuna het crediteurenakkoord niet op 15 juni had afgewikkeld. De beroepscommissie draaide die maatregel terug', aldus de club.

Clubs die een plan van aanpak hebben ingediend om uit categorie 1 te komen moeten binnen een bepaalde tijdspanne aan diverse normstellingen voldoen. Als dat niet of onvoldoende gebeurt, volgen er sancties. In totaal kan een club vijf sancties krijgen: een publieke waarschuwing, drie maal drie punten in mindering en uiteindelijk het verlies van de licentie. Fortuna heeft nu de waarschuwing en de eerste drie punten in mindering dus gehad.

Juridische stappen
Fortuna overweegt stappen te ondernemen tegen de KNVB. 'Fortuna Sittard voelt zich niet voldoende door de KNVB geholpen, juist nu de club enorme stappen heeft gezet in het verder gezond maken van de Sittardse organisatie. De club heeft tot 17 oktober de tijd gekregen om het Plan van Aanpak aan te passen. Fortuna overweegt nog naar de rechter te stappen. Een en ander hangt af van het advies van de juristen van de club', laat Fortuna in een statement weten. De club kan overigens niet in beroep gaan tegen de straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.