KNVB laat PEC Zwolle financieel bloeden met boetes

Reacties

PEC Zwolle is het nieuwe seizoen begonnen met een onnodige uitgave van dertigduizend euro. Dit bedrag moest de bekerwinnaar overmaken aan de KNVB voor het achterhouden van informatie.

KNVB laat PEC Zwolle financieel bloeden met boetes

PEC Zwolle heeft een betalingsachterstand aan de Belastingdienst die niet tijdig is gemeld bij de voetbalbond. Tevens voldeed de club van algemeen directeur Edward van Wonderen niet aan de informatieplicht ten aanzien van de begroting.

De KNVB heeft de Zwolse club hiervoor een boete opgelegd van 25.000 euro. In juni kreeg de recente winnaar van de Johan Cruijff Schaal ook al een boete van vijfduizend euro voor een betalingsachterstand.

Financieel manager Simon Hoekstra van PEC wil in principe niet reageren op de sancties van 'Zeist'. Na enig aandringen beaamt hij dat het bedrag 'buiten alle proporties' is. Zeker voor een club als PEC. 'Maar wij hebben afgesproken geen commentaar te leveren op de boetes. Dat geldt ook voor het ontstaan van de betalingsachterstand.'

Foutjes
Eerder gaf voorzitter Adriaan Visser wel enige tekst en uitleg over het ontstaan van de betalingsachterstanden. 'We wisten, groeien gaat niet vanzelf. Er zijn ook de nodige foutjes en fouten gemaakt. Er zijn maatregelen genomen om zoiets in de toekomst te voorkomen. Om de vinger nauwgezetter aan de pols te houden, is de structuur van de club aangepast', zei hij in een interview met De Stentor.

En in zijn column Door de ogen van de veurzitter stelde hij bovendien: 'Zonder iemand daarvoor te willen aanduiden zijn we er - wellicht ietwat verblind door de sportieve successen - niet voldoende in geslaagd om grip te houden op de financiële ontwikkelingen ondanks het behalen van de begrote omzet. De kosten van de organisatie zijn onevenredig hard gestegen en de afboekingen van niet betaalde rekeningen hebben een kritisch niveau bereikt. Er is (te) veel geïnvesteerd in bijvoorbeeld de uitbouw van de tribune en versterkingen voor de selectie gedurende de kerstperiode.'

Voor het komende seizoen zegt Visser over een sluitende begroting te beschikken en is de positie in categorie 2 volgens hem niet in gevaar. (Erik Oudshoorn)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.