KNVB kan bij gestaakt duel uit drie scenario's kiezen

Het competitieduel tussen Willem II en De Graafschap werd vrijdagavond gestaakt. Door overvloedige regenval was het veld onbespeelbaar geworden en staakte arbiter van dienst Eric Braamhaar na 56 minuten en een handvol seconden de wedstrijd bij een stand van 0-0.

KNVB kan bij gestaakt duel uit drie scenario's kiezen

Maandag bekijkt de aanklager betaald voetbal wat de gevolgen zijn van de door Braamhaar genomen maatregel. Nadat de aanklager een beslissing heeft genomen legt hij deze voor aan het bestuur betaald voetbal. Dit bestuursorgaan van de KNVB zal uiteindelijk de knoop doorhakken over de te volgen weg. Het bestuur kan daarbij kiezen uit de drie onderstaande mogelijkheden.

De opties:1. Het duel eindigt in de stand die tijdens het afbreken op het scorebord stond: 0-0.2. Het duel wordt hervat bij een stand van 0-0 en beide teams spelen de resterende 33 minuten uit.3. Het duel wordt in zijn geheel opnieuw gespeeld.

In geval twee en drie wordt een nieuwe speeldatum binnenkort bekend gemaakt door de afdeling wedstrijdzaken van de KNVB.

Overigens ligt het in de lijn der verwachting dat het duel zal worden uitgespeeld. Het treffen tussen Willem II en De Graafschap is met name van belang voor de Tilburgse thuisploeg. De hekkensluiter van de Eredivisie (twee punten uit dertien duels) zag het duel met de Superboeren als laatste reddingsboei. Vooraf had de club al aangekondigd bij een eventueel verlies alle noodscenario’s uit de lade te trekken. Dan bereidt Willem II zich budgettair voor op degradatie naar de Jupiler League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's