KNVB is nog niet klaar met Vitesse na onderhoud

Reacties

De KNVB heeft vorige week een gesprek gevoerd met de clubleiding van Vitesse, naar aanleiding van het artikel in Voetbal International waarin de betrokkenheid van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich bij de overname in 2010 werd aangetoond. Maar daarmee is de kous voor de voetbalbond nog niet af.

KNVB is nog niet klaar met Vitesse na onderhoud

Gespreksonderwerp van Vitesse en de KNVB was de situatie rondom de overname, waarbij secondanten van Abramovich betrokken waren. Daarnaast rapporteerden eigenaar Merab Jordania uitvoerig aan de Rus over transfers en trainerswisselingen.

Vitesse besloot zelf openheid van zaken te geven aan de voetbalbond. De KNVB laat via een woordvoerder weten dat de kwestie hiermee nog niet is afgedaan. 'Beide partijen laten het gesprek nu even bezinken. Later komen we hier op gepaste wijze op terug.'

Overname
Intussen is de kans nog altijd reëel dat Vitesse binnen afzienbare tijd wordt verkocht. Meerdere partijen houden zich inmiddels bezig met een aankoop, onder wie oud-eigenaar Jordania. De Georgiër heeft echter niet voldoende financiële middelen en is momenteel op zoek naar potentiele investeerders.

Een terugkeer van Jordania zou grote gevolgen hebben voor de huidige directie, die met hem in onmin leeft. Vitesse liet eerder al bij monde van algemeen directeur Joost de Wit (bovenstaande foto, links) weten niet bekend te zijn met de plannen de club te verkopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.