KNVB introduceert WK-spray in Nederlands voetbal

Reacties

De op het WK bij vrije trappen gebruikte oplosbare spray wordt komend seizoen ook in Nederland gebruikt. De spray wordt zondag geïntroduceerd tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PEC Zwolle.

KNVB introduceert WK-spray in Nederlands voetbal

In het reguliere seizoen wordt de spray in de Eredivisie, KNVB-beker en Eerste Divisie gebruikt. 'De KNVB is continu actief om de arbitrage te ontwikkelen. Ondersteuning door hulpmiddelen draagt bij aan goede arbitrage en acceptatie van beslissingen. Op het WK in Brazilië is door spelers, arbitrage en het publiek de toepassing van de spray als zeer positief ervaren', aldus Gijs de Jong, directeur van de KNVB.

Hij voegt eraan toe: 'De spray is een goed toepasbaar hulpmiddel voor de arbitrage om de muur op de juiste afstand te zetten en het voor iedereen duidelijk te maken vanaf waar de tegenspelers de vrije trap mogen verdedigen. Op deze manier worden vrije trappen op de meest eerlijke wijze genomen en draagt zo bij aan eerlijke en sportieve wedstrijden.' De Engelse, Franse en Belgische bond maakte onlangs al bekend komend seizoen met de spray te gaan werken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.