media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

KNVB houdt voor de bekerfinales wel vast aan De Kuip

KNVB houdt voor de bekerfinales wel vast aan De Kuip

De Kuip blijft nog zeker tot 2017 het toneel voor de KNVB-bekerfinale. De KNVB heeft het contract met het Rotterdamse stadion met vier jaar verlengd.

Stadion Feijenoord, in de volksmond De Kuip, is sinds 1989 plaats van handeling voor de eindstrijd. 'Inmiddels is dit een heuse traditie geworden', zei Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB.

Die traditie wordt sowieso voortgezet tot de finale van 2016, met het nieuwe contract dat loopt tot 1 januari 2017. 'Het is prettig te merken dat het stadion en Rotterdam het slotstuk van het bekertoernooi graag willen blijven huisvesten', aldus Van Oostveen. 'Voor de bond is en blijft het immers een van de belangrijkste evenementen van het jaar.'

Opmerkelijk genoeg voldoet De Kuip in de ogen van de KNVB niet voor de interlands. Het kwalificatieduel met Andorra was voorlopig de laatste in Rotterdam, zo vertelde Van Oostveen in oktober.

'Het stadion is niet meer van deze tijd', zei Van Oostveen toen. 'Fans en sponsoren klagen, willen hier gewoon niet meer naar toe.' De KNVB-directeur sloot daarbij ook niet uit dat De Kuip ook de bekerfinale zou verliezen.

Laatste nieuws