KNVB handhaaft schorsingen van Marcellis en Koenders

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsingen van Dirk Marcellis (AZ) en Milano Koenders (Heracles Almelo) gehandhaafd. Beide spelers gingen maandag niet akkoord met hun schikkingsvoorstel.

KNVB handhaaft schorsingen van Marcellis en Koenders

Voor Marcellis is er nog de mogelijkheid om nogmaals in beroep te gaan tegen de schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Beroep of niet, dit weekend ontbreekt de AZ-verdediger sowieso in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Marcellis kreeg afgelopen weekend een directe rode kaart van scheidsrechter Kevin Blom voor een overtreding op Feyenoord-aanvaller Jean-Paul Boëtius, tot ergernis van de voormalige PSV'er. 'Dat in het Feyenoord-kamp langs de kant iedereen stond te springen, zal misschien hebben meegespeeld in de beslissing van de scheidsrechter.'

Koenders moest tijdens de afgelopen Eredivisiespeelronde eveneens inrukken, nadat hij een slaande beweging had gemaakt richting Willem II'er Jens Podevijn. Die overtreding komt hem nu te staan op een uitsluiting van twee duels, waarvan één voorwaardelijk. Koenders mist daardoor de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's