KNVB handhaaft schorsing Jansen, Roda in hoger beroep

Reacties

De KNVB heeft de straf van zes wedstrijden schorsing voor Anco Jansen laten staan. De 25-jarige aanvallende middenvelder van Roda JC Kerkrade ging niet akkoord met dat voorstel, maar de tuchtcommissie van de voetbalbond acht het bewezen dat Jansen spuugde richting scheidsrechter Jeroen Sanders. Roda gaat nu in hoger beroep.

KNVB handhaaft schorsing Jansen, Roda in hoger beroep

Jansen ging afgelopen zondag tijdens de Limburgse derby tegen MVV Maastricht (3-1 nederlaag) over de schreef, maar desondanks gingen club en speler niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Zondag ontkende Jansen zelf al met klem gespuugd te hebben.

In eerste instantie kreeg hij geel vanwege hevig protesteren, maar nadat hij gespuugd zou hebben in de richting van de leidsman kon de arbiter niets anders doen dan de middenvelder de rode kaart geven. Volgens scheidsrechter Sanders was er echter geen enkele twijfel over het voorval. 'Er is wel degelijk gespuugd door Jansen', liet een woordvoerder van de KNVB eerder deze week al weten aan Voetbal International.

Roda JC heeft nu laten weten tegen die straf in hoger beroep te gaan. 'Het recht moet zegevieren', laat directeur Wim Collard aan Voetbal International weten. Mocht de straf van zes duels toch blijven staan, kan Jansen pas op 13 maart weer in actie komen, als Roda JC op bezoek gaat bij FC Oss.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.