KNVB geprikkeld: 'Staking zou voetbal in het hart treffen'

Reacties

De KNVB reageert teleurgesteld op de oproep van politiebonden om het werk neer te leggen tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie, vooral omdat de voetbalbond de politie al zo tegemoetgekomen was.

KNVB geprikkeld: 'Staking zou voetbal in het hart treffen'

'Het zou de derde keer in drie maanden tijd zijn dat de sport betrokken wordt in dit conflict', zegt een woordvoerder van de KNVB in gesprek met Voetbal International over de aangekondige acties.

In Zeist viel ze deze oproep rauw op het dak, omdat er juist uitvoerig overleg is geweest over het speelschema. 'We hebben het wedstrijdschema vooraf uitvoerig besproken met diverse partijen, waaronder de politie. De KNVB heeft er alles aan gedaan om de druk op politie zo laag mogelijk te houden', legt de zegsman uit.

Ook voor de KNVB is het voorlopig afwachten hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. 'Een staking zou organisatorisch en sportief een flinke klap zijn. Als het doorgaat, treft deze actie het voetbal in het hart. De clubs, spelers en supporters kijken al tijden uit naar het openingsweekend.' (Bas van den Hoven)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.