KNVB: geen doellijntechnologie bij De Klassieker

Reacties

De doellijntechnologie speelde een grote rol bij Feyenoord-PSV (2-1). In de nagalm kwam de optie ter sprake om de technologie ook in De Arena toe te passen bij de volgende - en misschien wel beslissende - topper tussen Ajax en Feyenoord. De KNVB heeft besloten geen uitzondering te maken.

KNVB: geen doellijntechnologie bij De Klassieker

Bij de voetbalbond was maandag achter de schermen wel degelijk overleg of het haalbaar was de doellijntechnolgie voor die ene wedstrijd te verplaatsen. Voorafgaand aan het seizoen is de afspraak gemaakt dat de camera's in de eerste helft van de competitie in De Arena hangen en in de tweede helft in De Kuip. Daar hebben alle clubs mee ingestemd.

Dat de afspraak destijds duidelijk is gemaakt, is de voornaamste reden om niet alsnog gebruik te maken van doellijntechnologie in De Arena bij De Klassieker. Een woordvoerder van de KNVB geeft in gesprek met VI uitleg: 'Je moet altijd nadenken of het een optie is. We hebben het vanochtend besproken en besloten het niet te doen. Niet uit financieel oogpunt, maar moreel kan het niet dat je de spelregels halverwege de competitie verandert.'

De Klassieker staat op zondag 2 april op het programma (aftrap 14.30 uur). Het verschil tussen Ajax en koploper Feyenoord bedraagt nu vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.