KNVB geeft waarschuwing af, Lineker wil talenten op EK

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

KNVB geeft waarschuwing af, Lineker wil talenten op EK

• De KNVB houdt wel van een grapje. Nu het KNMI code oranje heeft afgegeven voor een deel van het land, speelt de voetbalbond hier ludiek op in met het oog op de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje van dinsdagavond.

Gary Lineker vindt het belachelijk als clubs hun Engelse internationals niet beschikbaar stellen voor het jeugd-EK van komende zomer. Volgens de oud-spits kan Jong Engeland, aangevuld met enkele spelers die al in de hoofdmacht van The Three Lions actief zijn, het EK winnen.

• Hoewel Ángel di María op dit moment in een dipje zit, verkoopt zijn shirt nog steeds uitstekend. Volgens Sports Direct wordt het tricot van de Argentijn het meest verkocht van alle spelers in de Premier League. Met een aandeel van 9,6 procent heeft hij een flinke voorsprong op de nummer twee, Alexis Sánchez van Arsenal (3,8 procent).

'Louis van Gaal heeft me veel vertrouwen gegeven als zeventienjarige, hij bracht me bij het eerste team en heeft geweldig werk gedaan.'
• Op MUTV, het televisiekanaal van Manchester United, is een documentaire over Louis van Gaal uitgezonden. In de documentaire komen enkele spelers die onder Van Gaal hebben gespeeld aan het woord. De documentaire onderstreept de visie en de loopbaan van de Nederlander. Zo komt onder meer Andrés Iniesta aan het woord, die de Nederlander nog altijd dankbaar is.

The Guardian heeft een fotoserie gepubliceerd over Dick Advocaat. Iedere week vraagt de krant aan lezers om iemand uit de voetbalwereld te photoshoppen. Dit keer was de manager van Sunderland aan de beurt. Aan de oproep werd gehoor gegeven met een aantal hilarische afbeeldingen tot gevolg, zoals de Dick Advocado.

'Ik zou wel honderd interlands gespeeld kunnen hebben voor Schotland, Noord-Ierland of Wales.'
Joey Barton claimde dit gisteravond bij een radioshow op de BBC. De middenvelder heeft één interland gespeeld voor Engeland. Volgens de middenvelder van Queens Park Rangers is het kwaliteitsverschil tussen Engeland en de buurlanden zó enorm dat hij voor de drie andere landen uit Verenigd Koninkrijk veel meer had kunnen spelen.

Remko Pasveer heeft zich van zijn beste kant laten zien. Op PSV TV vertelt hij over zijn achternichtje, de vijfjarige Floor van Til, die lijdt aan een Neuroblastoom (een tumor in het zenuwstelsel). De doelman van de Eindhovenaren laat zijn shirt door de gehele selectie van PSV signeren en wil deze vervolgens laten veilen. Het geld dat hij hiermee ophaalt gaat naar Floor, om haar behandeling te financieren.

'Ik denk dat Rooney het record van Bobby Charlton enorm zal aanscherpen, maar hij moet wel meer scoren op grote toernooien.'
• De Engelse voetballegende Geoff Hurst in de Engelse media over de huidige aanvoerder van de nationale ploeg. Hurst, die zelf drie keer scoorde in de gewonnen WK-finale van 1966, vindt wel dat Rooney meer moet scoren op grote toernooien.  Tot op heden wist de spits van Manchester United pas één keer te scoren op een WK.

'Zonder voetbal voel ik me ziek, ik mis het zo erg dat ik wel dood kan gaan'
Antonio Cassano (foto) heeft sinds januari geen club meer en dat merkt hij. Hij verliet Parma in januari omdat de club hem sinds juli geen salaris had betaald. Hij kon geen hierna geen nieuwe club vinden en mag dus geen officiële wedstrijden spelen. 'Ik mis de kleedkamers, trainingen en het uithalen van grappen met teamgenoten.'

'Ik heb veel geluk gehad dat ik heb deelgenomen aan het WK en EK, maar ik ben nog steeds even enthousiast over het nationale elftal als aan het begin van mijn carrière.'
Juan Mata heeft de hoop op een vervolg van zijn interlandcarrière niet opgegeven. De Spanjaard kwam voor het laatst in actie tijdens de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Australië op het wereldkampioenschap in Brazilië. Op de website van de FIFA geeft Mata aan dat hij het nog steeds even spannend vindt om uit te komen voor zijn land als de eerste keer dat hij werd opgeroepen.  

• De spelers van Bayern München zijn bij elkaar opgeteld dit seizoen al 1415 dagen geblesseerd, zo heeft Bild berekend. Van de selectie van de Duitsers zijn alleen Dante, Mario Götze en Juan Bernat sinds de eerste training van dit seizoen nog níét geblesseerd geweest. En toch blijft de formatie van Pep Guardiola uiterst succesvol.

Gareth Bale is de snelste voetballer ter wereld. De vleugelspeler van Real Madrid behaalt met de bal aan zijn voet een snelheid van 36,9 kilometer per uur, zo becijferde de Mexicaanse voetbalclub Pachuca. Er is geen enkele Nederlander terug te vinden in de toptien. Dat is behoorlijk vreemd, aangezien nummer tien Sergio Ramos er tijdens het WK nog behoorlijk werd uitgesprint door Arjen Robben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.