KNVB gaat samenwerken met voetbalbond Iran

Reacties

De KNVB gaat samenwerken met de Iraanse voetbalbond. Bondsvoorzitter Michael van Praag tekende donderdag in Teheran een samenwerkingsovereenkomst. De voetbalbonden slaan de handen ineen als het gaat om onder andere het vrouwenvoetbal, het opleiden van coaches, talentontwikkeling en wedstrijdorganisatie.

KNVB gaat samenwerken met voetbalbond Iran

In bijzijn van Mehdi Taj, president van de Iraanse voetbalbalbond IRIFF, zette Van Praag in de Iraanse hoofdstad zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

De KNVB gaat de voetbalbond van Iran helpen met het stimuleren van vrouwenvoetbal in hun land. Om dat te bereiken gaan de bonden aan de slag met uitwisselingsprogramma's en het opzetten van trainersopleidingen voor vrouwen en meisjes.

Op de site van de KNVB zegt de bond dat het samenwerkingsverband ook de mogelijkheid biedt om KNVB-waarden op het gebied van gelijkheid en diversiteit in het voetbal over te dragen. Ook zal de KNVB de IRIFF bijstaan bij de aanleg van minivelden en wordt er gezocht naar een maatschappelijke samenwerking.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.