KNVB gaat promotieregeling tegen het licht houden

Reacties

De KNVB gaat de huidige regeling rondom promotie en degradatie evalueren en bespreken. De bond is bereid te luisteren naar de wensen van clubs.

KNVB gaat promotieregeling tegen het licht houden

De afgelopen perioden pleitten met name SC Cambuur en Go Ahead Eagles voor het aanpassen van de promotie/degradatieregeling. De twee clubs vinden dat er in de toekomst twee clubs direct moeten degraderen uit de Eredivisie, wat in de Jupiler League vanzelfsprekend twee directe promotieplaatsen zou opleveren.

De KNVB is bereid te luisteren naar dergelijke plannen en gaat de komende maanden zijn oor te luister leggen bij clubs. Ook zal de huidige promotie/degradatieregeling worden besproken binnen het technisch platform. Een beslissing over het aanpassen van de regels omtrent promotie en degradatie kan alleen worden genomen door het bestuur betaald voetbal.

Nederland is op dit moment het enige land uit de toptien van de UEFA-coëfficiëntenlijst waar slechts één club rechtstreeks degradeert uit de hoogste divisie. Daardoor is volgens critici geen sprake van een gezonde doorstroming in de voetbalpiramide. Vorig seizoen promoveerden Willem II, Excelsior en FC Dordrecht naar de Eredivisie (op de foto duelleren Dordrecht-verdediger Marvin Peersman en Excelsior-aanvaller Jordan Botaka met elkaar). Roda JC, NEC en RKC Waalwijk daalden af naar de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.