KNVB gaat langer door met Van Oostveen

Reacties

Bert van Oostveen is tot 1 januari 2019 de voorzitter van het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De raad van commissarissen betaald voetbal van de Nederlandse voetbalbond vindt hem 'de juiste man op de juiste plek'.

KNVB gaat langer door met Van Oostveen

Hoewel het Nederlands elftal in zijn bewindsperiode het EK 2016 misliep, was dat voor de rvc geen reden om hem geen nieuwe benoeming te gunnen. 'Natuurlijk hebben we elkaar diep in de ogen gekeken na de teleurstelling van Oranje en speelde dat mee bij de evaluatie van het functioneren van de directie', stelt Johan Lokhorst, voorzitter van de raad, in een statement.

'Maar de conclusie van de rvc is eensgezind daarover: wij maken een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is. Als voorzitter van het bestuur en als directeur betaald voetbal. Hij betekent veel voor de KNVB en ons voetbal. Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met EK 2017 (voor vrouwen, red.) en EK 2020 (Amsterdam als speelstad, red.) twee prachtige toernooien naar Nederland.'

Steun in de rug
'Bovendien', vervolgde Lokhorst, 'zorgt hij er samen met Michael van Praag in toenemende mate voor dat de KNVB een rol van betekenis speelt in de  internationale voetbalwereld. Een rol, voor alle duidelijkheid, om trots op te zijn.' Van Oostveen voelde zich gesteund door de herbenoeming. 'Ik voel onze herbenoeming vooral als een steun in de rug voor ons allemaal', doelde hij op het feit dat ook commercieel directeur Jean-Paul Decossaux tot april 2019 in dienst blijft van de voetbalbond.

'We hebben in sportief opzicht wind tegen en nu knokken we met zijn allen om ons voetbal terug te brengen op de plaats waar het hoort. Op eindtoernooien dus.' Van Oostveen trad in april 2009 formeel toe tot de directie en is sinds 1 januari 2010 lid van het bestuur betaald voetbal. Vanaf 1 september 2010 is hij voorzitter van dat bestuur. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.