KNVB erkent opnieuw: 'Dubbelbenoeming Blind ongelukkig'

Reacties

KNVB-directeur Jean Paul Decossaux is tijdens de persconferentie waarin hij uitleg verschafte over de breuk met bondscoach Danny Blind ook kort ingegaan op de bestuurlijke chaos die de KNVB de laatste tijd teisterde. Want Blind moest functioneren in een periode dat het in Zeist zeker niet alleen maar over voetbal ging.

KNVB erkent opnieuw: 'Dubbelbenoeming Blind ongelukkig'

Al bij de aanstelling van Blind kreeg de KNVB veel kritiek en nog tijdens het bewind van de Oranje-keuzeheer erkende Bert van Oostveen, toenmalig directeur betaald voetbal en inmiddels opgestapt, al dat de handelwijze van de KNVB destijds niet de juiste was. In maart 2014 maakte de KNVB immers bekend dat Guus Hiddink toenmalig bondscoach Louis van Gaal zou opvolgen en dat zijn assistent – Blind – na het EK van 2016 het stokje zou overnemen. Door het ontslag van Hiddink in juni 2015 moest Blind al eerder aantreden als bondscoach en liep de EK-kwalificatie op een farce uit.

'Bert van Oostveen heeft ruiterlijk toegegeven dat het geen gelukkige keuze was', herhaalde Decossaux (op de foto rechts naast Van Oostveen) nog maar eens. 'Die dubbelbenoeming is achteraf, zoals Bert het ook aangaf, niet gelukkig geweest. Ik vind dat ook jammer. En natuurlijk hebben we daar spijt van. Maar we leven in het nu en nu is er een technisch directeur.'

Want onder leiding van Hans van Breukelen zal een profiel voor een opvolger gemaakt worden. Of Blind slachtoffer van de Zeister chaos is geworden? Decossaux: 'Hoe we verder moeten is belangrijker dan terug te kijken op wat er allemaal is gebeurd. We moeten de boel weer aan de praat krijgen.'

Op de vraag of Decossaux en Van Breukelen zelf gedacht hadden aan het nemen van hun verantwoordelijkheid, was het antwoord simpel. 'Nee, helemaal niet over nagedacht. Wij vinden dat niet aan de orde. En ja, ik denk dat dat eerlijk is naar Danny Blind toe', voegde de KNVB-directeur desgevraagd toe.


Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.