KNVB en clubs trekken stekker uit BeNe League

Reacties

De KNVB heeft in overleg met de Nederlandse clubs uit de BeNe League besloten na dit seizoen de stekker uit de Nederlands-Belgische competitie voor vrouwen te trekken. De Nederlandse clubs willen verder in een louter uit Nederlandse deelnemers bestaande opzet

KNVB en clubs trekken stekker uit BeNe League

'Na intensief overleg afgelopen maanden zijn de clubs en de voetbalbond tot de conclusie gekomen dat er financieel en sportief onvoldoende perspectief voor de Nederlandse clubs is om de BeNe League voort te zetten', zo meldt de KNVB.

Tot 1 maart zal de opzet van de nieuwe competitie uitgewerkt gaan worden. Doel is om naast de huidige zeven clubs zeker één nieuwe deelnemer te vinden. Uiteindelijk moet de competitie groeien naar een format met twaalf teams.

'Het vrouwenvoetbal zit in de lift en prestaties als die van Oranje onder 19 en het Nederlands vrouwenelftal dragen bij aan het enthousiasme. Net als het EK 2017 dat we onlangs naar Nederland haalde. Mede door deze positieve ontwikkelingen geloven wij dat er meer clubs geïnteresseerd raken om op het hoogste Nederlandse niveau uit te komen', aldus directeur amateurvoetbal Hans Spierings namens de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.