KNVB dreigt trainerloos Fortuna Sittard met puntenaftrek

Reacties

Het lukt Fortuna Sittard maar niet om een nieuwe trainer aan te stellen, maar het geduld van de KNVB raakt op: voor het thuisduel met FC Emmen op vrijdag 11 december moet de Limburgse club een gediplomeerd hoofdcoach op de bank hebben.

KNVB dreigt trainerloos Fortuna Sittard met puntenaftrek

'Zo niet, dan is de eerstvolgende straf drie punten in mindering', weet manager voetbalzaken Charly Chudik. Dinsdag gaf de bond Fortuna een publieke waarschuwing, omdat de club nog altijd zonder hoofdtrainer zit sinds het ontslag van Peter van Vossen op 4 oktober.

Het is niet dat de Sittardenaren geen pogingen hebben gewaagd om iemand te strikken: gesprekken met Ernie Brandts, Marino Pusic, Edwin Hermans, Rob Alflen en Henk Duut liepen stuk voor stuk spaak op de financiële beperkingen van de club. Naast het minimale salaris is ook de contractduur een obstakel voor kandidaat-trainers: Fortuna wil niet verder gaan dan een verbintenis tot – in eerste instantie - het einde van dit seizoen, om het risico op een nieuwe afkoopsom zoveel mogelijk te beperken.

Gesprekken
Chudik: 'De gesprekken verlopen goed, tot het op onderhandelen aankomt. Maar wij gaan geen onverantwoorde dingen doen. Volgens mij is Fortuna een hartstikke mooie uitdaging voor veel trainers. We staan nu zeventiende in de Jupiler League, van hieruit kan het eigenlijk alleen maar beter gaan. Wij zijn nog met een aantal kandidaten in gesprek en gaan er alles aan doen om voor 11 december een nieuwe trainer te benoemen. Want op een puntenstraf zitten wij natuurlijk niet te wachten.'

Chudik gaat ervan uit dat interim-coach/assistent Jeffrey Kooistra (foto) vrijdag tegen VVV-Venlo nog wel als eindverantwoordelijke op de bank zit. Gisteravond leidde hij zijn ploeg naar een overwinning tijdens die andere Limburgse derby, bij MVV Maastricht (1-3).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.