KNVB doet vooronderzoek naar NAC-spits Zukanovic

Reacties

De KNVB gaat een vooronderzoek starten naar de speelgerechtigheid van NAC Breda-speler Milos Zukanovic. De aanvaller van de Brabantse club kwam als invaller in actie tijdens de wedstrijden van de Brabanders tegen Willem II, Excelsior en PSV.

KNVB doet vooronderzoek naar NAC-spits Zukanovic

Wettelijk geldt dat werkgevers voor werknemers met de Kroatische nationaliteit over een tewerkstellingsvergunning moeten beschikken en voor Zukanovic, die een dubbele nationaliteit heeft en in het verleden al jeugdinterlands voor Servië speelde, is deze vergunning er niet.

De voetbalbond bekijkt nu of NAC de regels heeft overtreden. Zukanovic, begin dit seizoen overgenomen van de Servische club Rode Ster Belgrado, speelt zijn wedstrijden doorgaans in de A1 van de Bredase club.

Welke sanctie NAC kan krijgen wanneer de negentienjarige spits onrechtmatig heeft gespeeld, kon een woordvoerder van de Brabantse club niet vertellen. Directeur Justin Goetzee laat in een reactie aan Voetbal International weten: 'We waren in de stelligste overtuiging dat Zukanovic gewoon speelgerechtigd was, anders hadden we hem uiteraard niet laten invallen. Maar in het kader van het onderzoek kan ik hier verder niks over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.