KNVB denkt na over Derde Divisie Noord en Zuid

Reacties

De KNVB heeft plannen om de twee Topklassen om te vormen tot twee Derde Divisies, ingedeeld op regio. De voetbalrevolutie neemt steeds serieuzere vormen aan.

KNVB denkt na over Derde Divisie Noord en Zuid

Twee weken geleden bleek al dat de KNVB de Topklasse met ingang van volgend jaar Derde Divisie wil noemen. 'Dat zouden wij heel graag willen. Eredivisie, Jupiler League, Tweede Divisie, Derde Divisie en dan Hoofdklasse. Daarmee geef je aan dat die eerste vier klassen anders zijn. Daar kleven licentievoorwaarden aan, worden gele kaarten anders gestaffeld en heb je een andere speelkalender. Laten we het nu in één keer goed doen', vertelt manager operations amateurvoetbal Hans Schelling aan Voetbal International.

'Een groot bezwaar bij de vorming van de Tweede Divisie was dat veel derby's verloren zouden gaan', weet Schelling. 'Als Spakenburg wel promoveert en IJsselmeervogels niet, dan is de derby er niet meer. Daarom hebben we de clubs gevraagd mee te denken over de optie met een Derde Divisie Noord en een Derde Divisie Zuid te beginnen. Zaterdag en zondag gemengd en met volop voetbal in de regio, volgens het voorbeeld van de Tweede Divisie. Dan hoeft Harkemase Boys niet meer naar Limburg, maar naar Sneek. We hopen binnen twee weken op een terugkoppeling.'

Waar amateurclubs aanvankelijk niet stonden te springen om toe te treden tot het profvoetbal, proeft de KNVB steeds meer enthousiasme. Ook wordt daarom overwogen om twee ploegen uit de Jupiler League te laten degraderen en buiten de kampioen ook de winnaar van een nacompetitie te laten promoveren vanuit de Tweede Divisie.

In de Voetbal International van deze week staat een uitgebreid artikel over de nieuwe voetbalpiramide in Nederland. Het blad ligt sinds woensdag in de winkels en is hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.