KNVB corrigeert fout Braamhaar met gele kaarten

De gele kaart die SC Cambuur-verdediger Martijn van der Laan zaterdag kreeg in het competitieduel met RKC Waalwijk (2-2) is door de KNVB geseponeerd. Daarmee erkent de voetbalbond dat scheidsrechter Eric Braamhaar die avond in de fout ging.

KNVB corrigeert fout Braamhaar met gele kaarten

Braamhaar vertelde na afloop bij de NOS dat Van der Laan geel kreeg omdat hij Rémy Amieux samen met ploeggenoot Lucas Bijker 'in de sandwich zou hebben genomen.' Op de beelden was echter duidelijk te zien dat het niet Van der Laan was die de linksback van RKC onderuit haalde, maar Lucas Bijker, die al een gele kaart op zak had.

Braamhaar leek Bijker ook te bestraffen, omdat hij bij het tonen van de gele kaart richting de eigenlijke dader keek. Bijker had vanwege zijn tweede gele kaart met rood van het veld gemoeten. 'Die veronderstelling kan ik me voorstellen', stelde Braamhaar, 'maar ik zocht wel degelijk Van der Laan. Voor mij was het duidelijk, maar als blijkt dat het anders is kom ik voor de camera om mijn versie van het verhaal te geven. De bal ligt nu bij de KNVB om dit op te lossen.'

Twee dagen later is het probleem ten aanzien van Van der Laan opgelost, maar feit blijft dat Bijker is ontsnapt aan een rode kaart. De twintigjarige in São Paulo geboren Nederlander blijft echter verschoond van een vervolgstraf. Bekijk in onderstaand fragment de gehele reactie van Braamhaar nog eens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen