KNVB complimenteert Kamphuis voor weglaten gele kaart

Reacties

De KNVB is blij met de uitzondering die scheidsrechter Jochem Kamphuis zaterdagavond heeft gemaakt voor Vitesse-aanvaller Nathan. De Braziliaanse Chelsea-huurling verloor bij de vliegramp in Colombia twee voetbalvrienden en stond na zijn 3-1 tegen PEC Zwolle stil bij het tragische ongeval door zijn shirt uit te trekken.

KNVB complimenteert Kamphuis voor weglaten gele kaart

Onder zijn wedstrijdtenue had Nathan een shirt met daarop het logo van Chapecoense, de Braziliaanse club die zo zwaar werd getroffen door de vliegramp in Colombia. Nathan liet vervolgens zijn tranen de vrije loop.

Waar Kamphuis de Vitesse-aanvaller volgens de regels een gele kaart had moeten tonen, legde Kamphuis na de wedstrijd uit waarom hij dat absoluut niet wilde. De arbiter was immers op de hoogte van de situatie van Nathan.

De KNVB is blij met dat besluit, vertelt operationeel directeur Gijs de Jong. 'Soms moet je durven het anders dan anders te doen en dat heeft Jochem gisteren perfect aangevoeld', vertelt hij in een statement vanuit Zeist. 'Scheidsrechters zijn mensen van vlees en bloed en dat moeten we koesteren. Natuurlijk zijn er regels, maar dit was voor ons de uitzondering die de regel bevestigt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.