KNVB: bid kwam schoon uit vorig onderzoek FIFA

Reacties

De KNVB is een onderzoek gestart, waarbij alle documenten rondom de procedure van het WK-bid grondig worden doorgelicht. Dit naar aanleiding van vermeende omkoping.

KNVB: bid kwam schoon uit vorig onderzoek FIFA

De Volkskrant bracht zaterdag naar buiten dat er minstens tienduizend euro zou zijn betaald om stemmen te ronselen. 'In een eerder stadium hebben de KNVB en de Belgische voetbalbond KBVB al meegewerkt aan een onderzoek van de ethische commissie van de FIFA naar de toewijzingen van het WK 2018 en WK 2022', laat de bond in een verklaring weten.

'Het Belgisch-Nederlandse bid kwam volledig schoon uit het onderzoeksrapport, dat onder leiding stond van Michael Garcia van de ethische commissie. De onderzoekscommissie bedankte de Belgische en Nederlandse organisatie zelfs voor hun volledige medewerking en transparantie', benadrukt de KNVB.

In het rapport laat de ethische commissie letterlijk weten 'geen problemen te hebben geïdentificeerd' met betrekking tot het HollandBelgium Bid. Mogelijk wordt er nu door de FIFA een nieuw onderzoek gestart, zoals onlangs ook al gebeurde bij de toewijzing van het WK 2006 aan Duitsland. De commissie liet weten dit te doen als nieuwe feiten hier aanleiding toe geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.